Labels

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Υπάρχουν και εξαιρέσεις (ή μήπως όχι;)


Ο χορός της συγκάλυψης και της παραπλάνησης στο κοινοβούλιο καλά κρατεί.
Η εξεταστική για το Βατοπέδι συνέχισε τις εργασίες της τόσους μήνες, και οι μετέχοντες σε αυτή βο(υ)λευτές συνέχισαν και συνεχίζουν να πληρώνονται με 300€ ανά συνεδρίαση της επιτροπής, για να καταλήξει η επιτροπή αυτή, να εκδώσει 5 διαφορετικά πορίσματα.

Δεν έχουν ιδέα τελικά τι γίνεται στην κοινωνία. Βρίσκονται αλλού. Ζουν σε άλλη χώρα οι άνθρωποι. Αλλιώς δεν εξηγείται. Όλοι οι Έλληνες ξέρουν, ακόμη και οι κομματικά εγκάθετοι, ότι η εξεταστική δεν έχει κανένα νόημα, αφού τα αδικήματα έχουν ήδη παραγραφεί από το περασμένο καλοκαίρι και έτσι οποιοδήποτε πόρισμα προκύψει, στο τέλος θα περιοριστεί σε επίπεδο πολιτικής ευθύνης. Πολιτική ευθύνη όμως για πολιτικούς οι οποίοι είναι πολιτικά πεθαμένοι. Και μετά απορούν όταν την ίδια στιγμή που αυτοί συνεδριάζουν εντός του κοινοβουλίου, ακούγέται απ' εξω "Να καεί, να καεί το μπουρ....λο η βουλή".

Το μόνο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πόρισμα που υπάρχει, είναι πως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι οι "εκπρόσωποί" μας έχουν χάσει κάθε επαφή πλέον με την κοινωνία και λειτουργούν με μόνο κριτήριο την τσέπη τους και την κομματική πειθαρχία. Χεστήκανε για το λαϊκό αίσθημα.

Μοναδική παραφωνία στη λαμογιο-χορωδία των βο(υ)λευτών ο Α. Λοβέρδος που από το βήμα της βουλής τόλμησε !!!! να πει:
"Χθες το βράδυ άκουσα ότι μια εξεταστική θα καταλήξει σε 5 χωριστά πορίσματα και αναρωτιέμαι: αν είναι 5 χωριστά, πως θα έρθει ένα από αυτά στην Ολομέλεια, για να πάμε σε Προκαταρκτική Πώς θα δουλέψει έτσι; Με 5 χωριστές γνώμες; Θα έρθουν εδώ 5 πορίσματα; Βγάζουμε τα μάτια μας. Δικαιοσύνη και χρειαζόμαστε και όχι κομματοκρατία".

Παρόλο ότι πεποίθησή μας είναι πως κανένας πολιτικός δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την ηθική, οικονομική και θεσμική καταρράκωση της χώρας, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε στον Α. Λοβέρδο ότι είναι άξιος συγχαρητηρίων μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε το αυτονόητο. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την στάση, ή θα υποκύψει και αυτός στην κομματική γραμμή και στις πιέσεις των εντεταλμένων δημοσιοΚΑΦΡΩΝ μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ. (Πράγμα που κατά τη γνώμη μας είναι και το πιθανότερο). Εκτός και αν ο Α. Λοβέρδος, δεν τα εννοεί αυτά που λέει, αλλά απλά κρατάει πισινή και διαφοροποιείται, βλέποντας το τσουνάμι που έρχεται κατά πάνω τους. Είδωμεν....