Labels

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η αρένα


Εν μέσω φόρων, περικοπών και λαϊκής κατακραυγής, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για το νέο πακέτο. Και ενώ οποιοσδήποτε σκεπτόμενος Έλληνας, έχει ήδη καταλάβει το παιγνίδι τους, στο Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν να μας θεωρούν όχι μόνο πρόβατα επί σφαγήν, αλλά και διανοητικά καθυστερημένους. Αλλιώς δε μπορεί να εξηγηθεί η τακτική που ακολουθείται από το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την οποία δημοσιοποιούνται μεμονωμένα ονόματα ή μικρές στοχευμένες λίστες τρανταχτών περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Η τακτική αυτή που ακολουθεί ο ΓΑΠ και η συμμορία του, καναλάρχες, εκδότες και δημοσιοΚΑΦΡΟΙ, θυμίζει την τακτική των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, (ουδεμία άλλη ομοιότητα έχουν με αυτούς), που έδιναν κάποιους βορά στα λιοντάρια της αρένας και ο λαός χειροκροτούσε, ενώ ταυτόχρονα οι λεγεωνάριοι της Ρώμης, παιδιά του ίδιου λαού που χειροκροτούσε, πέθαιναν κατά χιλιάδες στα πεδία των μαχών εξυπηρετώντας τα επεκτατικά σχέδια της άρχουσας τάξης της Ρώμης.

Στην πολιτική, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και τίποτα δε γίνεται δίχως σχέδιο. Οι κυβερνώντες και το σινάφι τους, ποντάρουν στην αποβλάκωσή μας από τους εντεταλμένους ρουφιάνος τους των ΜΜΕ. Προσπαθούν να κατευνάσουν το αίσθημα της αδικίας που αισθανόμαστε όλοι μας, δίνοντάς μας για λιθοβολισμό τον Τόλη και την σύζυγό του, ή μια λίστα μεγαλογιατρών που τα παίρνουν μαύρα. Θεωρούν ότι στη χώρα αυτή, είμαστε επισκέπτες σαν κι αυτούς και δεν ξέρουμε από τα γεννοφάσκια μας ότι οι μεγαλογιατροί πάντα τα έπαιρναν μαύρα, τα μεγάλα ονόματα της νύχτας φοροδιαφεύγουν και πως η κάθε Γκερέκου εκλέγεται με λεφτά δικά μας, κλεμμένα αν όχι από την ίδια ή το σύζυγό της, από άλλους. Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι ο κάθε Τόλης, πρέπει να εκτίθεται στη λαϊκή κρίση και ουδείς αμφισβητεί ότι πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Αλλά μέχρι εκεί.

Η περίπτωση ενός φοροφυγά δε λύνει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα. Δηλαδή κύριοι της κυβέρνησης, ξαφνικά οι υπηρεσίες της εφορίας κάνουν τη δουλειά τους; Τις εκσυγχρονίσατε και τις αναβαθμίσατε; Και αν ναι, το αποτέλεσμα της πολιτικής σας όσον αφορά τα έσοδα του κράτους είναι ο Τόλης και ο κάθε Τόλης; Ή μήπως νομίζετε ότι δίνοντάς μας Τόληδες, θα σας πούμε και μπράβο που ξεπουλά τε τη χώρα μας, εμάς και τα παιδιά μας; Γελιόσαστε. Ξέρουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια το παιγνίδι που παίζετε. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γι αυτό γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και ειδικά εσάς κύριοι κυβερνώντες, σας γνωρίζουμε καλά. Ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ άλλαξε; Ο Γ. Παπανδρέου του 2010 είναι άλλος από τον Γ. Παπανδρέου του 1998; Ή μήπως ο Α. Σαμαράς είναι άλλος από τον Α. Σαμαρά του 1993;

Να σας πω ένα μυστικό; Η πολιτική της αρένας, μπορεί να περνάει σε άλλους λαούς, αλλά όχι σε αυτόν τον λαό. Μπορεί να είναι τακτική βγαλμένη μέσα από την ιστορία, αλλά όχι από την Ελληνική ιστορία. Τα Ελληνικά ιστορικά παραδείγματα είναι διαφορετικά. Ο Λεωνίδας, πρώτος ο ίδιος θυσιάστηκε για το καλό της πατρίδας. Το ίδιο και ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσας και τόσοι άλλοι. Οπότε για εμάς, αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζετε είναι ξενόφερτες και ύποπτες.

Σας ανεχόμαστε κύριοι αναγκαστικά. Αλλά η ανοχή μας δε θα συνεχιστεί για πολύ. Όσο και να γουστάρουμε το θέαμα στην αρένα, όσο και να μας φτιάχνει το αίμα των άλλων που ρέει προς τέρψη δική μας, δεν ξεχνάμε ότι μόλις τελειώσει το σόου στην αρένα, οι επόμενοι που θα ριχτούν στα λιοντάρια θα είναι τα παιδιά μας κι εμείς. Και πάνω απ' όλα ξέρουμε ότι καμία σχέση δεν έχετε με τον Καίσαρα. Αφού αυτός θυσίαζε ανθρώπους στις αρένες για να κάνει την πατρίδα τους μεγάλη, ενώ εσείς θυσιάζεστε τους Έλληνες για να συρρικνώσετε την πατρίδα τους.

Όπότε .... λίγα είναι τα ψωμιά σας και μάλλον λιγότερα κι απ' τα δικά μας.