Labels

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Η αξιοπιστία του PSI". Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

- Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, του ΔΝΤ και της τρόικας, αποφάσισε τελικά να πληρώσει το ομόλογο των 453 εκ € που έληξε προχθές, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έκοβε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές και φαρμακευτικές δαπάνες για να εξοικονομήσει 400 εκ. €.

- Με δεδομένο πως το εν λόγω ομόλογο δεν είχε ενταχθεί στο PSI, και δικαιούχος του ήταν το επιθετικό "αόρατο" κερδοσκοπικό fund Dart Management, με έδρα τα νησιά Cayman και εκπρόσωπο κάποιον Lynn Smith-Moore, συμπεραίνουμε ότι εξακολουθούν να παίζονται κερδοσκοπικά παιγνίδια σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας.

- Και όχι μόνο παίζονται παιγνίδια αλλά συμμετέχουν σε αυτά και οι εγχώριοι εκπτόσωποι των funds αυτών. Και για να μιλήω ανοικτά, εννοώ την "κυβέρνηση" ΔΝΤ-Τρόικας version 1, δηλαδη τους ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και το υπόλοιπο συνάφι που κρύβεται πίσω τους, που αφού έριξαν τη χώρα στα νύχια των κερδοσκόπων, έπαιξαν το παιγνίδι τους για δύο χρόνια και όταν έφυγαν από το παιγνίδι με τον τρόπο που έφυγαν, όρισαν την "κυβέρνηση" ΔΝΤ-Τρόικας version 2, δηλαδή τον ΠαπαΔΗΜΙΟ ως άξιο να συνεχίσει το έργο τους.

- Γιατί αυτοί οι "κύριοι" και ειδικά η "κυβέρνηση" ΠαπαΔΗΜΙΟΥ, στα χέρια της οποίας "έσκασε" το ομόλογο, θα μπορούσαν αν ήθελαν να μην το πληρώσουν εφόσον δεν μετείχε στο PSI. Αλλά φαίνεται πως το PSI αφορούσε τελικά τα Ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και τους Έλληνες ομολογιούχους.

- Και μην ακούσω από κανέναν ότι αν δεν πλήρωνε η Ελλάδα το ομόλογο, αυτό θα αποτελούσε πιστωτικό γεγονός. Πιστωτικό γεγονός θα ήταν αν το ομόλογο είχε ενταχθεί στο κούρεμα και δεν το πληρώναμε. Το μόνο που θα γινόταν σε περίπτωση μη πληρωμής του, θα ήταν η ενδεχόμενη προσφυγή του δικαιούχου στα δικαστήρια κατά του Ελληνικού δημοσίου. Όμως δε θα είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει την όποια δικαστική διαμάχη, αφού η πραγματική αξία του ομολόγου ήταν 80 εκ. € και ως εκ τούτου κανένα δικαστήριο δε θα μπορούσε να μην αποδεχθεί ότι η σημερινή του αξία είναι προϊόν τοκογλυφίας. Εξάλλου δείτε τη σχετική δήλωση Βενιζέλου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών:
"Η συντριπτική πλειονότητα των κρατών-μελών, με εξαίρεση τη Γερμανία, ετάχθη υπέρ της μη πληρωμής του ομολόγου, διότι πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία σε σχέση με ένα PSI και πρέπει να υπάρχει και εντιμότητα στις σχέσεις μας μ’ αυτούς που υπήχθησαν στο PSI, όπως είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικροομολογιούχοι κτλ και πολύ περισσότερο οι ελληνικές τράπεζες, οι ξένες τράπεζες και τα ξένα funds."

- Και τώρα κύριε Βενιζέλο που έγινε το χατήρι της Γερμανίας και ο "κακός" κερδοσκόπος για άλλη μια φορά με τη συνενοχή σας κέρδισε, τι γίνεται με την αξιοπιστία του PSI; Τι γίνεται με την εντιμότητα στις σχέσεις μας με αυτούς που δέχτηκαν το κούρεμα;

- Απαντώ λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τα γεγονότα:
Χεστήκατε όλοι σας και για το PSI και για την αξιοπιστία του και γι' αυτούς που πιάστηκαν κορόιδα και το δέχτηκαν. Απλώς συμμετέχετε όλοι μαζί (δεν εξαιρείται η Γερμανία, της οποίας η πολιτική ηγεσία είναι αποδεδειγμένα μέσα στο κόλπο), σε ένα παιγνίδι που έχει στηθεί από τους εκπροσώπους των διαφόρων funds που τζογάρουν στο Ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέσο για να τροφοδοτούνται με ζεστό χρήμα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων οι "κακοί" κερδοσκόποι.

- Ότι και να ισχύει πάντως, μετά από αυτή την ενέργεια του Ελληνικού υπουργείου οικονομικών, το παρόν PSI κατάντησε ανέκδοτο. Και το χειρότερο είναι πως αν πάμε κάποια στιγμή σε επόμενο εθελοντικό κούρεμα, πράγμα που θεωρείται πολύ πιθανό, όταν θα ζητήσουμε εθελοντική συμμετοχή από τους επενδυτές, θα γελάσουν και τα τσιμέντα.


Υ.Γ.
Κύριοι δημοσιοΚΑΦΡΟΙ, και ειδικά εσείς στα κανάλια του ΔΝΤ γιατί δεν κάνετε ένα "σοβαρό" θέμα γι' αυτό;