Labels

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Νέοι Γενικοί Γραμματείς - Περσινά ξiνά σταφύλια

- Ανακοινώθηκαν και νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς. Φαίνεται ότι η τακτική της τμηματικής ανακοίνωσης των ονομάτων, δεν αλλάζει τίποτα. Τόσος χαμός για το τίποτα, αφού και οι νέοι Γ.Γ που ανακοινώθηκαν είναι κομματικά στελέχη και σε κάποιες περιπτώσεις παλαιά στελέχη της δημόσιας διοίκησης που ανήκαν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

- Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της κας Ε. Μπεργελέ η οποία:
  • Διετέλεσε (επί ΠΑΣΟΚ) διευθύντρια στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (πρώην Υπουργείο Προεδρίας)
  • Συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Γενικής Διευθύντριας (πάλι επί ΠΑΣΟΚ).
  • Μετά τη συνταξιοδότησή της ορίστηκε σύμβουλος στο ΑΣΕΠ (και πάλι επί ΠΑΣΟΚ).
  • Και τέλος επανέρχεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως Γενική Γραμματέας (Απίστευτο, αλλά και πάλι επί ΠΑΣΟΚ).

- Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να διορισθούν Γενικοί Γραμματείς μη προσκείμενοι στην κυβέρνηση και ορθώς. Αλλά η επιλογή παλαιών υπαλλήλων - στελεχών των υπουργείων σε θέσεις Γ.Γ. στο χώρο στον οποίο υπηρετούσαν και ολοκλήρωσαν την υπαλληλική τους καριέρα, θεωρώ ότι είναι αδόκιμη.

- Πέραν των όσων προσωπικών σχέσεων (καλών ή κακών) που σίγουρα έχουν με άλλους πρώην συναδέλφους τους οι οποίοι υπηρετούν ακόμη στον ίδιο χώρο, υπάρχει και ένα θέμα ηθικής τάξης: Δεν εξασφαλίζεται η ακεραιότητα της κρίσης τους εφόσον πιθανότατα θα επηρεάζονται από προσωπικές φιλίες ή διαφορές με πρώην συναδέλφους τους.

- Όσον αφορά τα κριτήριο της "αξιοκρατικής" επιλογής των βιογραφικών που κατατέθηκαν μέσω του διαδικτύου, καλύτερα να μην το σχολιάσω. Με λίγα λόγια "Περσινά ξινά σταφύλια".

Περισσότερα ... (Madata.GR)