Labels

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

- Ετοιμάζονται οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. να εκλέξουν πρόεδρο του κόμματος και καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δύο υποψηφίων και μιας μασκότ.

- Επί της ουσίας οι δύο που θα διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία, αποτελούν λύσεις ανάγκης για τη Ν.Δ. Και οι δύο δεν έχουν την καλύτερη πολιτική διαδρομή στο χώρο της φιλελεύθερης παράταξης ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν την αποδοχή που θα έπρεπε να έχει ένας αρχηγός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία.

- Δυστυχώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται μετά την εκλογική διαδικασία νέος κύκλος αντιπαραθέσεων και εσωκομματικών μαχαιρωμάτων μέχρι ο οποιοσδήποτε νέος αρχηγός να εδραιώσει τη θέση του. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει εξοντώνοντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους του είτε αυτοί είναι στελέχη, είτε μηχανισμοί και διαδικασίες.

- Το πρόβλημα δεν είναι επί της ουσίας όμως αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ήδη ανύπαρκτο, θα συνεχίσει εγκλωβισμένο στα δικά του προβλήματα, να είναι ανύπαρκτο, αφήνοντας δίχως αντίλογο μια ισχυρή κυβέρνηση να διαχειρίζεται εθνικά και οικονομικά θέματα σε μια περίοδο που η χώρα βάλλεται από παντού. Και οι πολίτες δίχως διέξοδο και εναλλακτικές προτάσεις, θα συνεχίζουν να μετρούν τις αντοχές τους έως ότου αυτές τελειώσουν.

- Και τότε η απογοήτευση με επακόλουθο την κοινωνική αναταραχή που αυτή τη στιγμή πλανάται πάνω από τη χώρα, ίσως πάρει συγκεκριμένη μορφή και υπόσταση. Και αν γίνει αυτό, πάνε περίπατο και τα μέτρα και οι εκλογές και οι πρόεδροι και οι μηχανισμοί

- Γι αυτό κυρίες και κύριοι της Ν.Δ. .... γρηγορείτε και να είστε σε επαγρύπνηση. Οι εξελίξεις σας έχουν ήδη προσπεράσει και όπως πάτε θα σας αφήσουν πολύ πίσω.