Labels

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Έλλειμμα σοβαρότητας

- Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες ένα απίστευτο σενάριο που έχει στηθεί από τα media και από τα δύο κόμματα εξουσίας και το οποίο έχει να κάνει με τον κο Προβόπουλο, το ύψος του ελλείμματος και με το αν ήξεραν τα 2 μεγάλα κόμματα ότι κυμαίνεται μεταξύ 12 και 13 %.

- Η αλήθεια είναι ότι το θέμα δεν είναι τόσο σύνθετο όσο το παρουσιάζουν οι υποτιθέμενοι μεγαλο-δημοσιογράφοι / τηλεοπτικοί star και πρώτοι στη φοροδιαφυγή και στο μαύρο χρήμα.

- Το πράγμα είναι απλό, αν κάνουμε όλοι μας κάποιες παραδοχές:

  1. Ο κος Προβόπουλος δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει την αλήθεια, αφού λογοδοτεί στη κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα
  2. Οι αρχηγοί των δυο κομμάτων εξουσίας είχαν ενημερωθεί ότι το έλλειμμα στις αρχές του Σεπτέμβρη ήταν στο 8%
  3. Επίσης ήξεραν το μηνιαίο ρυθμό αύξησης του ελλείμματος
  4. Κάνοντας λοιπόν μια απλή μαθηματική πράξη και προσθέτοντας το ποσοστό αύξησης στο υπάρχον ποσοστό του ελλείμματος κάθε μήνα, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι στο τέλος Νοεμβρίου το έλλειμμα θα είναι επιεικώς 12,7% .
- Έτσι η δήλωση του Υπουργού οικονομίας :

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η ενημέρωση του πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ταμειακό έλλειμμα ήταν στις 8 μονάδες και θα πήγαινε σε διψήφιο νούμερο. Αλλά αυτό που δεν μας είχε ενημερώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν για που θα βρίσκεται το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης που έφθασε στο 12,7%. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν το φανταζόμασταν»,

μάλλον απευθύνεται σε χαμηλής αντίληψης πολίτες και αυτό γιατί :

  • ΚΑΙ ΤΟ ΉΞΕΡΑΝ
  • ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΤΟ 12,7% ΕΊΝΑΙ ΔΙΨΉΦΙΟ όπως είχε πει από τότε ο κος Προβόπουλος.

- Όσον αφορά τη Ν.Δ., δεν αλλάζει τίποτα. Και αυτοί ήξεραν το ύψος του ελλείμματος το Σεπτέμβρη, ήξεραν το ρυθμό αύξησής του και επίσης ήξεραν το ύψος που θα έφτανε το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου. Απλά ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΤΟ ΈΚΡΥΨΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ, μήπως καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα.

- Οι τηλεοπτικοί κυρίως "δημοσιογράφοι" από την άλλη πλευρά, πατώντας στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας και χορεύοντας στους ρυθμούς της τηλεθέασης και των εντολοδόχων τους, έχουν κάνει το θέμα του ελλείμματος πρώτη είδηση, διαστρεβλώνοντας το και παρουσιάζοντάς το από την οπτική γωνία που θέλει ο καθένας, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας.

- Δηλώσεις επί δηλώσεων και κατευθυνόμενα ρεπορτάζ άνευ ουσίας. Παράθυρα και υποτιθέμενες διαφωνίες, συνθέτουν την κολοκυθιά του ελλείμματος και στην άκρη ο δύστυχος πολίτης ο οποίος βλέπει το μακρύ χέρι του κράτους να ετοιμάζεται να μπει βαθιά στην τσέπη του (για να μην πω και που αλλού).

- Γιατί τελικά ο πολίτης θα πληρώσει τα σπασμένα και τα media απλώς προετοιμάζουν το έδαφος. Και όλοι οι πιο πάνω κύριοι και κυρίες, εκ του ασφαλούς και αφού τους το επιτρέπουμε, θα συνεχίσουν να παίζουν την κολοκυθιά με το έλλειμμα, με τις δικές μας ζωές και με το μέλλον των παιδιών μας.

Τελικά το κυριότερο πρόβλημα της χώρας είναι το έλλειμμα σοβαρότητας.