Labels

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ας προσέχτε κύριοι


- Επειδή στη χώρα αυτή έχουμε υπερπληθώρα ξένων επενδυτών και έχουμε τεράστια εισροή ξένων κεφαλαίων, είμαστε σε θέση να υπογράφουμε συμβάσεις , μετά να τις επαναδιαπραγματευόμαστε και αν δε μας πάει καλά, μπορούμε και να τις ακυρώνουμε.

- Διότι είμαστε μια πλούσια χώρα, όπου οι ξένοι επενδυτές σκοτώνονται ποιός θα φέρει πρώτος τα κεφάλαιά του εδώ. Κάτι τέτοιο γίνεται με την COSCO. Οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ έδεσαν κόμπο την προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την COSCO και τώρα ... μαζέψτε τους.

- Η κυβέρνηση βρίσκεται προ αδιεξόδου γιατί από τη μία έχει τους ημέτερους συνδικαλιστές που εκλαμβάνοντας ως δεδομένο την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης και με την συνήθισμένη "υπεύθυη" στάση τους απαιτούν όσα τους υποσχέθηκαν. Από την άλλη έχει τους Κινέζους που με τη σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί και σίγουρα περιλαμβάνει και ΡΗΤΡΕΣ για όποιον από τους συμβαλλόμενους δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις, θα διεκδικήσουν ότι νόμιμα προβλέπεται. Επίσης έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί σην αγορά το κλείσιμο του λιμανιού και το χειρότερο απ' όλα είναι η εικόνα που δημιουργείται για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο. Ευτυχώς γι αυτήν δεν έχει να αντιμετωπίσει αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ως κυβέρνηση υπέγραψε τη σύμβαση, αλλά αυτή την περίοδο βρίσκεται ... στον κόσμο της.

- Όσο για εμάς τους υπόλοιπους; Δε μας ρωτάει κανείς και γι αυτό δε λυπόμαστε κανέναν. Η κυβέρνηση, ας πρόσεχε τι έταζε προεκλογικά. Οι συνδικαλιστές, ας πρόσεχαν τι πίστευαν και ας ερμήνευαν καλύτερα τις προεκλογικές εξαγγελίες. Οι Κινέζοι, ας πρόσεχαν που πήγαιναν να επενδύσουν. Όσον αφορά τη διεθνή εικόνα της χώρας, έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό διεθνώς ότι πρόκειται για χώρα νούμερο επιθεώρησης. Για την αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι μοιάζει με το κερασάκι στην τούρτα του μπάχαλου.

Να μας χαιρόμαστε ...
:)