Labels

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ποιός είναι ο τραμπούκος;

Η πράξη του Η. Κασιδιάρη και η εν γένει συμπεριφορά του είναι κατακριτέα. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρηθεί από τη δικαιοσύνη παραδειγματικά. Και κατ' επέκταση η κοινωνική απομόνωση της Χ.Α. πρέπει να είναι καθολική. Αυτοί οι τύποι πιστεύω ότι πρέπει να εξαφανιστούν από τον δημόσιο διάλογο και από την πολιτική.

Αυτό όμως που πρέπει να δούμε πιο σοβαρά είναι οι αιτίες που οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Πώς δηλαδή ο κος Κασιδιάρης και οι όμοιοί του θεωρούν αυτονόητο ότι μπορούν να χειροδικούν σε βάρος συμπολιτών τους και μάλιστα εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Η υποκρισία των πολιτικών φορέων της χώρας και των ΜΜΕ περισσεύει όσον αφορά τη συγκεκριμένη πτυχή του εν λόγω περιστατικού. Σπεύδουν σύσσωμα τα κόμματα και οι δημοσιοΚΑΦΡΟΙ τους να καταδικάσουν τον κο Κασιδιάρη μετά το γεγονός, με μπροστάρηδες το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Όταν επί τρία χρόνια περίπου μέλη του κοινοβουλίου δε μπορούν να εμφανιστούν πουθενά δημόσια. Όταν προπηλακίζονται από διάφορες ομάδες πολιτών, όταν η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών χειραγωγείται και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από την αριστερά και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν στοχοποιούνται στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, ή διαφόρων "επωνύμων" και οι πράξεις αυτές θεωρούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΜΕ έκφραση της λαϊκής οργής, είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα οδηγούνταν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Ο λαός λέει ότι όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Έτσι λοιπόν όταν σπέρνεις βία, θα εισπράξεις βία. 

Το γαϊτανάκι της βίας έχει ως εξής: Κατ' αρχήν ο ΓΑΠ και η συμμορία του μεταξύ των άλλων εγκλημάτων τους, έβαλαν την Ελληνική κοινωνία στο λούκι του διχασμού, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, με σκοπό να επιβάλουν την πολιτική τους και την πολιτική των δανειστών και του ΔΝΤ. Αστυνομικοί εναντίων αγανακτισμένων, δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων ιδιωτικών, εκπαιδευτικοί εναντίων δημοσίων υπαλλήλων, εφοριακοί εναντίων συναδέλφων τους σε άλλα υπουργεία, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου εναντίων συναδέλφων τους δημοσίου δικαίου, δικαστικοί υπάλληλοι εναντίων υπαλλήλων ΟΤΑ, ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες εναντίων των υπολοίπων, ναυτικοί εναντίων ξενοδοχοϋπαλλήλων, έμποροι εναντίων αγανακτισμένων, φαρμακοποιοί εναντίων ασφαλισμένων, γιατροί εναντίων ασθενών, κοκ. Η (αποδεδειγμένα πλέον) ανόητη πολιτική του ΓΑΠ και η συνέργεια των ΜΜΕ στην πολιτική αυτή, δημιούργησαν μια κατακερματισμένη κοινωνία που εκτός των άλλων έχει και οικονομικά εξαθλιωθεί.

Επόμενο ήταν διάφοροι φορείς, πολιτικοί και μη, να βρουν την ευκαιρία να καρπωθούν αυτό το διχαστικό πνεύμα που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία, άλλοτε προσπαθώντας να επιβάλλουν τη δική τους άποψη στις διάφορες κοινωνικές ομάδες και άλλοτε καπηλευόμενοι τις θέσεις μιας ή περισσότερων κοινωνικών ομάδων όταν τους βόλευε. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ (μέσω του ΠΑΜΕ), έχουν μεγάλη προϋπηρεσία σε τέτοιες τακτικές, αφού οι συγκεκριμένοι φορείς ήταν πάντα κόμματα διαμαρτυρίας. Άρπαξαν λοιπόν την ευκαιρία που τους δόθηκε με αποτέλεσμα, να προπηλακίζονται διάφοροι επί τρια χρόνια. π.χ. Χατζηδάκης, Νταλάρας, Κακλαμάνης, Καστανίδης, Π. Ζούνη και τόσοι άλλοι. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ (όταν το έκανε), καταδίκαζε χαλαρά αυτά τα φαινόμενα ενώ πάντοτε τα απέδιδε στη λαϊκή οργή και στην δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου.

Τώρα ξαφνικά που ένα μέλος της Χρυσής Αυγής έκανε ακριβώς αυτό που κάνουν διάφορα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επί τρία χρόνια, είναι προσβολή για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Ξύπνησε μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λήθαργό του. Οι δημοσιοΚΑΦΡΟΙ "εξαγριώθηκαν" και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας ρίχνει στον καιάδα τον Η. Κασιδιάρη, ενώ τα κόμματα προσπαθούν να καρπωθούν τις τυχόν εκλογικές απώλειες που θα έχει η Χρυσή Αυγή λόγω της πράξης του στελέχους της. Δεν λέει όμως κανείς ποιός έδωσε το δικαίωμα στον κο Κασιδιάρη να άγεται και να φέρεται ως τραμπούκος. Και ποίος προετοίμασε το έδαφος για τη δράση των τραμπούκων.

Συμφωνώ ότι η πράξη του κου Κασιδιάρη είναι πράξη τραμπούκου αλλά θεωρώντας (ακόμη) ότι ζω σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, περιμένω να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι τραμπούκος ο κος Κασιδιάρης και όχι ο κος Τατσόπουλος ή τα διάφορα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς επιτίθενται άλλοτε με κουκούλες και άλλοτε με τη μάσκα του αγανακτισμένου σε μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Διερωτώμαι λοιπόν ποιος είναι ο τραμπούκος.
- Είναι ο Η. Κασιδιάρης που πλάκωσε στο ξύλο τη Λ. Κανέλη;
- Είναι η Λ. Κανέλλη που συχνά προσβάλει τους συνομιλητές της κρατώντας ταυτόχρονα το τσιγάρο της στο χέρι αγνοώντας και τους νόμους του κράτους;
- Είναι ο κος Τατσόπουλος που απειλεί και επιτίθεται στους συνομιλητές του στον αέρα;
- Είναι οι διάφοροι μεγαλο-δημοδιοΚΑΦΡΟΙ που επιθυμούν διακαώς να έχουν στα παράθυρά τους διάφορους να πλακώνονται για να κάνουν νούμερα και για να διαμορφώνουν συνειδήσεις;
- Είναι οι διάφοροι συνπολίτες μου που προπηλακίζουν όποιον πολιτικό βρουν μπροστά τους ένεκα της αγανάκτησής τους;
- Είναι οι δικαστικοί που ενώ έκαναν δέκα χρόνια να ασκήσουν δίωξη στον Α. Τσοχατζόπουλο, άσκησαν δίωξη στον Η. Κασιδιάρη σε μισή ώρα;
- Είναι η αστυνομία που κάνει ή δεν κάνει επιλεκτικά τη δουλειά της ανάλογα με τον ποιο έχει απέναντί της;
- Είναι οι πολιτικοί που ασκούν βία πάνω μας μέσω επιλογών και πολιτικών για τις οποίες δεν τους δώσαμε εντολή;
Και τόσοι άλλοι που αν συνεχίσω να τους απαριθμώ δεν έχουν τελειωμό.

Τελικά μήπως η κοινωνία μας έχει μεταβλήθεί σε κοινωνία τραμπούκων; Μήπως είμαστε τελικά και θύματα και θύτες όπως οι μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα; (Παράδειγμα ο 24χρονος φοιτητής στην Παιανία).

Αναρωτηθείτε.