Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω κάτι πιο «οργανωμένο». Για παράδειγμα, για το ρόλο του πελατειασμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα «ρετιρέ» του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους και κατά την περίοδο της κρίσης και κάποιες προτάσεις θεραπείας.
Μετά, έπεσα πάνω στην ΔΕΗ και εγκατέλειψα την προσπάθεια.
Σας δίνω, λοιπόν, σε πρωτόλεια μορφή το υλικό που διερευνούσα.Απολαύστε υπεύθυνα:
1. Το μέσο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται ΣΗΜΕΡΑ (Ιαν 2017) στα 3.425 Ευρώ το μήνα.
2. «Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης που απασχολούνται σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και εκλέγονται στα διοικητικά συμβούλια των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα τίθενται εκτός προγράμματος βάρδιας και θα τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά το ποσό που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν πραγματικά στη βάρδια, εφόσον τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΔΕΗ Α.Ε., αποφασίσουν ότι τα συνδικαλιστικά αυτά στελέχη θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λήξη της οποίας θα δύνανται να επανέλθουν στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) με αίτησή τους».
3. «Τα ως άνω ισχύουν και για τους εκλεγμένους μισθωτούς της ΔΕΗ Α.Ε. στα Διοικητικά Συμβούλια των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκ του νόμου έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους».
4. «Όσοι εργαζόμενοι πληρούσαν τις ως άνω προϋποθέσεις και υπέστησαν μισθολογική βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή της από 07.06.2012 Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα τους καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις βάρδιας από την ημερομηνία διακοπής».
5. «Οι προσαυξήσεις βάρδιας θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία) με εξαίρεση την κανονική άδεια (!!!).
1. (Από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση).
6. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ επιδόματος «ευδόκιμης παραμονής» και επιδόματος «παραμονής». Λαμβάνουν και τα δύο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου