Labels

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Lock downs 20% αύξηση των θανάτων από αλκοόλ και διπλασιασμός του αλκοολισμού

 

Ο πραγματικός αντίκτυπος των lock downs στην υγεία και την ευημερία μικρών και μεγάλων, δεν θα αποκαλυφθεί άμεσα τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, μελέτες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συμπεραίνουν πως η καταστροφή θα είναι ανατριχιαστική.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα lock downs της Αγγλίας προκάλεσαν τον εθισμό στο αλκοόλ σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους από την αρχή της πανδημίας.
Πριν ξεκινήσει η πανδημία, οι έρευνες έδειχναν ότι υπήρχαν περίπου 1,5 εκατομμύρια αλκοολικοί στη χώρα, δηλαδή άνθρωποι που έπιναν τουλάχιστον 50 μερίδες κάθε εβδομάδα.
«Αλλά ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στα 2,5 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2021, κάτι το οποίο οι ειδικοί αποδίδουν στον ατελείωτο κύκλο των περιοριστικών μέτρων», αναφέρει η Daily Mail.
Σύμφωνα με τον ειδικό στον αλκοολισμό Dr Tony Rao του King’s College του Λονδίνου, «Ο αντίκτυπος της πανδημίας στη χρήση αλκοόλ ήταν καταστροφικός. Τα τελευταία δεδομένα, σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων θανάτων σχετιζόμενων με το αλκοόλ, αποτελούν μια ισχυρή προειδοποίηση για την κυβέρνηση».
Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, προειδοποιούν για μια κρίση «που συμβαίνει σε τρέχοντα χρόνο» αφού η Public Health England αποκάλυψε ότι «οι θάνατοι που προκλήθηκαν άμεσα από το αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 20% κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας».
Προβλήματα γνωστικής ανάπτυξης στα παιδιά
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η γνωστική ανάπτυξη των μικρών παιδιών κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων παρουσιάστηκε σοβαρά εξασθενημένη, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και της ατελείωτης χρήσης μασκών.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι μέσες βαθμολογίες του δείκτη νοημοσύνης των μικρών παιδιών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν μειωθεί έως και 22 μονάδες, ενώ οι λεκτικές, κινητικές και γνωστικές επιδόσεις έχουν υποβαθμιστεί ως αποτέλεσμα των lock downs. «Με περιορισμένη διέγερση στο σπίτι και λιγότερη αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο, τα παιδιά της εποχής της πανδημίας φαίνεται να αποδίδουν σοκαριστικά χαμηλά σε δοκιμές αξιολόγησης της γνωστικής ανάπτυξης», αναφέρει ο Guardian.
Ανυπολόγιστη καταστροφή
Ο πραγματικός αντίκτυπος των lock downs στην υγεία και την ευημερία μικρών και μεγάλων, δεν θα αποκαλυφθεί άμεσα τα επόμενα χρόνια.
Ωστόσο, μελέτες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συμπεραίνουν πως η καταστροφή θα είναι ανατριχιαστική.
Μια ομάδα αναλυτών δεδομένων στη Νότια Αφρική, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οικονομικές συνέπειες του αποκλεισμού της χώρας θα οδηγήσουν στον θάνατο 29 φορές περισσότερους ανθρώπους από τον ίδιο τον κορονοϊό.
Ακαδημαϊκοί από το Duke, το Harvard και το Johns Hopkins έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να προκύψουν περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον θάνατοι κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών, ως αποτέλεσμα των lock downs.
Τον Ιούνιο, ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Jay Bhattacharya , προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια τα lock down θα θεωρούνται ως η πιο καταστροφική πολιτική σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία.
***
Αντιγραφή από https://www.eleytheriagora.gr/18238-2/ - 14 Αυγούστου 2021 Του Ευθύμη Μαραμή

Ο Ευθύμης Μαραμής είναι αναρχοκαπιταλιστής, ιδρυτής της ιστοσελίδας «Ελεύθερη Αγορά – Austrian Economics», μελετητής της Αυστριακής Σχολής οικονομικών στην παράδοση του Ludwig von Mises και της αναρχοκαπιταλιστικής θεωρίας στην παράδοση των Murray Rothbard και Hans Hermann-Hoppe. 

Δείτε όλη την αρθρογραφία μας σχετικά με τον κορωνοϊό, από τον Μάρτιο του 2020 ως σήμερα, κάνοντας κλικ εδώ.