Labels

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Πρόγραµµα Σταθερότητας Ανάπτυξης

Αναδημοσίευση από http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=1968

Σταθερότητα και ανάπτυξη
Και τι δεν έχει αυτό το υπέροχο Πρόγραµµα Σταθερότητας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που έφτιαξε µε τα χεράκια του το ΠΑΣΟΚ: Μείωση µισθών, αύξηση έµµεσων φόρων, επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, γενικώς είναι σαν να το έχει γράψει µε τα χεράκια του το ΔΝΤ αυτοπροσώπως.
Τα προαναφερθέντα έχουν λίγο πολύ επισηµανθεί. Εκείνο που πέρασε σχετικά απαρατήρητο είναι ότι το πρόγραµµα προβλέπει µείωση κατά 2/3 των εργαζοµένων µε σύµβαση στο Δηµόσιο, µε παράλληλο πάγωµα των προσλήψεων για τρία χρόνια. Με άλλα λόγια, χιλιάδες νέοι άνθρωποι θα πεταχτούν στον δρόµο, ώστε µαζί µε τους απολυµένους του δηµόσιου τοµέα να συµπληρώσουν το 1 εκατ. των ανέργων που προβλέπει ο υπουργός Απασχόλησης Α. Λοβέρδος.
Και δεν είναι µόνο η ανεργία, είναι και η διάλυση του δηµόσιου τοµέα και εντέλει του κοινωνικού κράτους, διότι η µείωση του αριθµού των εργαζοµένων συνεπάγεται αυτοµάτως αποδιάρθρωση των νοσοκοµείων, των ΚΕΠ, των ειδικών σχολείων, της βοήθειας στο σπίτι. Με ένα εκατοµµύριο ανέργους και τους πολίτες χωρίς δίκτυ κοινωνικής προστασίας δεν µπορεί να υπάρξει ούτε σταθερότητα ούτε ανάπτυξη.