Labels

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κείμενο από την ιστοσελίδα του Τζίμμη Πανούση που χαρακτηρίζει την τρέχουσα ποιτική κατάσταση

Κυρίες και κύριοι δεν έχουμε δημοκρατία, δυστυχώς.

Η δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία μεταξύ των πολιτών. Όλων των πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κομματική, εκδοτική, και δημοσιοκαφρική χούντα έχουμε. Είδατε εσείς καμιά ισονομία; Απλά δεν υπάρχει.
π.χ.
Αν εγώ καταθέσω ψευδή πλαστά στοιχεία στην εφορία με τη δήλωσή μου θα πάω φυλακή. Όμως, ο τέως πρωθυπουργός, το παχουλό ανιψάκι του Εθνάρχη, ο Κωστάκης ο Β' που τον είχαμε πρωθυπουργό -τρομάρα του- πέντε χρόνια, αυτός και η παρέα του, δήλωναν πλαστά στοιχεία στην Ευρώπη. Και αντί να πάνε φυλακή, κάθονται τώρα στα έδρανα της Βουλής.

Άλλα και ο Γιωργάκης ... που είναι πρωθυπουργός τώρα, έχει μαζέψει τους φίλους του και παίζει την κυβέρνηση. Τους μπιρμπιλογερουλάνοπεταλωτήδες. Ο Γιωργάκης πιστεύει ότι είναι πρόεδρος Μη-Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δεν ξέρει απ' αυτή τη δουλειά. Λαπτοπάκιας με μουστάκι. Μαμάκιας. Η προσωποποίηση του Ντιντή που καρπάζωνε στις Ελληνικές ταινίες ο Βουτσάς. Δεν κάνει ο άνθρωπος γι' αυτή τη δουλειά. Στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είχε βύσμα τον πατέρα του και γινόταν υπουργός. Πήγε στις ΗΠΑ για δολάρια και γύρισε με κατάργηση VISA. Πήγε στη Γαλλογερμανία για Euro και γύρισε με πολιτική στήριξη. Αν πάει δηλαδή στην Ιαπωνία για Γιεν, θα γυρίσει με με ψήφισμα υπέρ της διάσωσης της σαλαμάνδρας;;;

Με λίγα λόγια, την έχουμε βαμένη. Δεν υπάρχει προοπτική. Και μη νομίζετε ότι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελούν καμία εναλλακτική πρόταση. Το ΚΚΕ βρίσκεται σε άλλο σύμπαν, στο συνασπισμό παίζουν τους αριστερούς, ενώ στο ΛΑΟΣ μαζεύουν ότι βρούν και το πασάρουν ως υποψήφιο βουλευτή για να παίρνουν έδρες στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Οπότε το μόνο που μας μένει είναι η δυναμική που έχουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες.
Ποιά δυναμική; Ο καθένας από εμάς ξέρει για τον εαυτό του.