Labels

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Μνημόσυνο για τον ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο… άπαντες ΑΠΟΝΤΕΣ

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρίνας Πρέβεζας Θοδωρής Δράκος, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την μικρή προσέλευση φορέων στην εκδήλωση μνήμης για τον ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή από τον Δήμο Πρέβεζας και την Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Μάλιστα ο ίδιος με προσωπική του ανάρτηση στο facebook αναφέρει τα εξής:

Σήμερα (5/6) ο Δήμος Πρεβέζης και .Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την 195η επέτειο απ την δολοφονία του Οδυσσέα νδρούτσου (5/6/1825). Συγχαρητήρια γι τν πρωτοβουλία αυτ και ιδιαίτερα στον κο Κοσμά Κοψάρη γι τν μιλία του.

ΟΜΩΣ!

Η εικόνα ήταν ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ κα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ γι κδήλση γι ναν δικό μας ρωα στενά συνδεδεμένο μ τν πόλη μας.

Τρεις ιερείς κι ο Μητροπολίτης, δύο νεωκόροι, δύο ψάλτες, τέσσερις επίσημοι, τέσσερα άτομα κοιν και πέντε γυναίκες που είδαν ανοικτ τον γιο Χαράλαμπο και μπήκαν να ανάψουν κερί.

κπρόσωπος Στρατού: ΑΠΩΝ

κπρόσωπος Αεροπορίας: ΑΠΩΝ

κπρόσωπος Αστυνομίας: ΑΠΩΝ

κπρόσωπος Λιμενικού: ΑΠΩΝ (παρευρέθησαν δύο στελέχη στην κατάθεση στεφάνου που εχαν πηρεσία κείνη τν ρα).

κπρόσωπος Πυροσβεστικής: ΠΑΡΩΝ (ο κος Θανάσης Μικρούλης Διοικητής τς Π.Υ. Πρεβέζης ξετέλεσε τ χρέος του.)

κπρόσωποι νώσεων ποστράτων: ΑΠΟΝΤΕΣ

Θα πρέπει ν ντρέπονται οι νωτέρω, πλην Λακεδαιμονίου, που φορούν κα φόρεσαν τ τιμημένο θνόσημο γι τν πουσία τους π μι κδήλωση γι ναν ρωα πο συνέβαλε τ μάλα γι ν μπορούν να το φέρουν.

Αιρετο, κπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων λλ και απλο πολίτες, διάφοροι κι ΑΠΟΝΤΕΣ.

Ίσως γιατ τέτοιες κδηλώσεις δν εναι “γκλάμουρους”, δεν είναι σαρδέλα, δν είναι φεστιβλ χορωδιακ ούτε καν τζαζ, δν εναι κηποθέατρο και Ωδεο Νικοπόλεως, δεν είναι Γιάννης Καψάλης Πάολα εναι μια ταπεινή κδήλωση μνήμης και τιμς. Σε μια περίοδο της ιστορίας μας που η τουρκικ επιθετικότητα αυξάνεται, η κοινωνικ και εθνικ μας συνοχ απειλείται, θα πρέπει να αντλήσουμε δύναμη απ τέτοιες μορφές του παρελθόντος για να αντιμετωπίσουμε τ παρν και τις προκλήσεις το μέλλοντος.

Όσοι εξ ημών έχουμε ως υπέρτατες αξίες το ΕΘΝΟΣ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γνωρίζουμε ότι “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” λλ και “Πολλο γρ εσ κλητοί, λίγοι δ κλεκτοί”.

https://www.defence-point.gr/news/preveza-mnimosyno-gia-ton-iroa-odyssea-androytso-apantes-apontes